Kikärtscouscous och sallad

En vegetarisk sallad med smak av spiskummin. Servera den som den är med yoghurt eller till en grillad köttbit. Tänk då på att antalet kalorier ökar. Kan serveras varm eller kall.

Kikärtscouscous och sallad

1. Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Lägg i couscousgrynen, dra av från plattan och låt dem svälla ca 5 min.
2. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och skivade champinjoner någon minut. Tillsätt avrunna kikärter, spiskummin, paprikapulver, och cayennepeppar.
Fräs en kort stund så att allt blir varmt men inte bränt.
Dra stekpannan åt sidan.
3. Skölj och halvera tomaterna, vänd ner dem och koriandern i couscousen tillsammans med pressad citron, vatten och russin.
Smaka av med salt.
4. Lägg en salladsbädd på serveringsfat eller fördelat på tallrikar. Lägg över kikärtscouscous och servera med matlagningsyoghurt.

Recept från