Kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad

Recept på kikärtsbollar med halloumi och matvetesallad. Använd allt på persiljan. Släng inte bort stjälkarna, de är goda att hacka och blanda i matvetet. Bollarna går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 3 dl matvete
  • 1 förp kikärter - kokta (380 g)
  • 200 g halloumiost
  • 1 knippa persilja - (30 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 rödlök
  • 250 g tomater - i olika färger
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl hummus - färdig

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Riv 100 g halloumi och skär resten i skivor. Plocka bladen från persiljestälkarna, spara stjälkarna. Mixa kikärter, riven halloumi, persilja, mjöl och ägg. Krydda med 1/2 tsk salt, spiskummin och cayennepeppar.

  3. Forma smeten till 15 bollar.Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek bollarna runt om ca 5 min. Stek halloumiskivorna ca 1 minut på varje sida.

  4. Skala löken. Skär tomater och lök i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Hacka persiljestälkarna och blanda ner i matvetet. Servera kikärtsbollarna med halloumi, matvete, tomatsallad och hummus. Garnera med persilja.

Recept av Ulla Karlström

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!