Kikärtsbollar med dill

Recept på veganska kikärtsbollar med dill. Kontrollera att ströbrödet är veganskt om du vill bjuda veganer på denna rätt.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 450 g kikärter - kokta
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl dill - finhackad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Mixa samman alla ingredienser utom ströbröd och olja till en jämn smet. Låt smeten stå i kyl ca 1 timme.

  2. Rulla smeten till bollar, ca 2 cm i diameter. Panera dem i ströbrödet. Stek dem i olja på medeltemperatur ca 5 min tills de fått fin krispig yta. Kikärtsbollarna är godast nystekta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!