55555

Recept på veganska kikärtsbollar med dill. Kontrollera att ströbrödet är veganskt om du vill bjuda veganer på denna rätt.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

450 g kikärter, kokta
2,5 dl kikärtsmjöl
0,5 dl citron, pressad
0,5 dl dill, finhackad
0,5 dl vatten
1 msk sambal oelek
1 tsk salt
2 dl ströbröd
0,5 dl olivolja

20 minuter + 1 timme i kyl

Kikärtsbollar med dill – gör så här:

  1. Mixa samman alla ingredienser utom ströbröd och olja till en jämn smet. Låt smeten stå i kyl ca 1 timme.
  2. Rulla smeten till bollar, ca 2 cm i diameter. Panera dem i ströbrödet. Stek dem i olja på medeltemperatur ca 5 min tills de fått fin krispig yta. Kikärtsbollarna är godast nystekta.
Fler recept med: Buffémat, Veganskt