00000

Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g kikärter i burkar
1 röd lök stor
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk curry extra stark
2 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk salt
2 msk olja till stekning

Tsatsiki:

450 g gurka
0,5 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar nymald
1 knippa mynta eller persilja, färsk och hackad

Tillbehör:

kokt ris

Kikärtsbiffar med curry och tsatsiki – gör så här:

  1. Grovriv gurkan till tsatsikin. Lägg den i durkslag och salta. Låt stå medan du gör resten.
  2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken.
  3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
  4. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
  5. Pressa vätskan ur gurkan och blanda den med yoghurt och svartpeppar och eventuellt mynta eller persilja.