00000

Kryddiga kikärtsbiffar smaksatta med curry, serveras med ris och passande sås: Tzatziki!

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g kikärter, i burkar
1 röd lök, stor
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk curry, extra stark
2 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk salt
2 msk olja, till stekning

Tsatsiki:

450 g gurka
0,5 tsk salt
2 dl matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa mynta, eller persilja, färsk och hackad

Tillbehör:

, kokt ris

Kikärtsbiffar med curry och tsatsiki – gör så här:

  1. Grovriv gurkan till tsatsikin. Lägg den i durkslag och salta. Låt stå medan du gör resten.
  2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken.
  3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
  4. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
  5. Pressa vätskan ur gurkan och blanda den med yoghurt och svartpeppar och eventuellt mynta eller persilja.

Kikärtor på burk eller torkade?

Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.