Kikärts- och svampgryta

Kikärts- och svampgrytan är en god och matig vegorätt. Torkade aprikoser ger grytan en aning sötma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök - (100 g)
  • 150 g champinjoner
  • 2 tomater
  • 1 röd paprika
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning örtbuljong - eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm paprikapulver
  • 4 aprikoser - torkade, strimlade
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • basilika - några kvistar

Tillbehör

  • 1 dl råris - per person

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp och tomater, strimla paprikan.

  2. Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.

  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min.

  4. Garnera med basilika och servera grytan med råris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!