Kickis fisksoppa

Fisksoppan går bra att förbereda men tillsätt fisken strax innan soppan serveras. Välj färsk eller fryst fisk, allt efter önskat pris.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g hoki - sej eller torskfilé, fryst
  • 1 tsk salt
  • 250 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka - stor
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 burk tomater - hela
  • 2 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 1 burk kräftstjärtar - hela
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • timjan - färsk

Gör så här

  1. Halvtina fisken, skär den i ca 2 cm stora kuber. Strö över saltet.

  2. Skala schalottenlöken och skär den i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötter och palsternacka.

  3. Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull ca 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då.

  4. Tillsätt vatten, buljongtärningar, vin, tomater och timjan. Låt sjuda 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg i den tinade fisken och låt sjuda på svag värme, 3-5 minuter tills fisken vitnat.

  6. Vispa grädden. Häll av spadet på kräftstjärtarna. Fördela dem i sopptallrikarna.

  7. Rör ner grädden i soppan. Häll den heta soppan över kräftstjärtarna och garnera med färsk timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!