00000

Key Lime Pie, klassisk recept på desserten från Key West i Florida. Servera Key Lime Pie med vanlig vispad grädde men söta den något, eftersom pajen är syrlig.

För 1 paj, ca 12 bitar

Ingredienser

14 digestivekex, (200 g)
2 msk råsocker
100 g smör, smält

Fyllning:

8 äggulor
2 burkar mjölk, sötad, kondenserad (à 397 g)
8 lime, 2 dl pressad

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1-2 msk strösocker

Key Lime Pie – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa eller smula kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en pajform med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  3. Blanda försiktigt äggulor, kondenserad mjölk och limesaft utan att vispa.
  4. Häll blandningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt pajen kallna.
  5. Vispa  grädden och blanda med socker.