00000

Key lime pie är en klassisk amerikansk kaka. Den kondenserade mjölken blir som en tjock kräm när den blandas med limesaften.

För 16 bitar:

Ingredienser

225 g digestivekex
100 g smör

Fyllning:

2 dl vispgrädde
4 lime
1 burk kondenserad mjölk, (397 g)

Garnering:

limeskal, rivet

20 minuter + 10 minuter i ugn + 4 timmar i kyl

Key lime pie – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut kexsmulorna i en i en form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm.
  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
  3. Fyllning: Vispa grädden, ej för hårt. Halvera limen och pressa ut saften, mät till ca 1 dl. Blanda limesaft och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden försiktigt.
  4. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ den i kylen 4–5 timmar.
  5. Skär pajen i rutor och garnera med rivet limeskal.
Fler recept med: Amerikanskt, Bakning, Kök, Pajer