Key lime pie

Key lime pie är en klassisk amerikansk kaka. Den kondenserade mjölken blir som en tjock kräm när den blandas med limesaften.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 225 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 lime
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)

Garnering

  • limeskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut kexsmulorna i en i en form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm.

  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  3. Fyllning: Vispa grädden, ej för hårt. Halvera limen och pressa ut saften, mät till ca 1 dl. Blanda limesaft och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden försiktigt.

  4. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ den i kylen 4–5 timmar.

  5. Skär pajen i rutor och garnera med rivet limeskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!