4.14.14.14.14.1

Kesobröd utan mjöl passar bra till frukost. Toppa din macka med goda tillbehör t ex ost, skinka, paprika och rödbetsskott.

För 9-12 bitar:

Ingredienser

500 g keso
4 ägg, uppvispade
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
0,5 dl chiafrön
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 tsk brödkryddor
1 tsk salt

10 minuter + 20 minuter i ugn

Kesobröd utan mjöl – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.
  2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24 x 26 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda brödet mitt i ­ugnen ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär det sedan i bitar.

Recept Jonna Karvonen, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Matbröd