00000

Den sötstarka nyponkompotten passar perfekt till svampbiffarna.

För 10 -12 biffar

Ingredienser

3 dl dinkelflingor
2 dl mjölk
1 ägg
0,5 dl torkad, smulad svamp
200 g kantareller eller annan färsk svamp
1 lök liten gul
2 msk smör
2 tsk tamari eller japansk soja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1,5 dl ströbröd
2 msk smör/raps- eller olivolja

Nyponkompott:

600 g nypon färska
1,5 dl vatten
2 tsk timjan finhackad färsk
2 krm röd chili finhackad
2 msk honung
2 krm salt

Svampbiffar med nyponkompott – gör så här:

  1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
  2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
  3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
  4. Skölj, halvera och kärna ur nyponen. Låt dem koka 5-10 min i vattnet i en kastrull, så att de mjuknar. Smaksätt med timjan, chili, honung och salt.