Kebab med tomatsalsa och vitlökssås

00000

Recept på kebab med tomatsalsa och vitlökssås. Mosa skalad vitlök i salt så blir det enkelt att blanda ner i yoghurten.

 

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
1 ägg
1,5 tsk kebabkrydda Sevan (en blandning av kryddpeppar, svartpeppar, kanel, ingefära och kryddnejlika)
400 g tomater i olika färger
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
4 pitabröd
olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

15 minuter

Gör så här:

  1. Blanda färsen med ägg, kebabkrydda och 1 tsk salt. Forma till åtta avlånga rullar.
  2. Grilla eller stek färsrullarna ca 5 min runt om. Grilla pitabröden ca 1 minut på varje sida.
  3. Skär tomaterna i grova bitar. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 2 krm peppar.
  4. Mortla skalad vitlök med 2 krm salt. Blanda med yoghurt, 1 msk olja och 1 krm peppar.
  5. Servera rullarna med pitabröd, tomatsalsa och vitlökssås. Grön krispig sallad passar bra till.