Kavringscheesecake

Kavringscheesecake kan göras dagen före. Skär upp och garnera med valnötter vid servering.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 125 g ädelost - t ex Saint Agur
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk bladpersilja - strimlad

Garnering

  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Skär kavringen i bitar. Mixa den med smör i en matberedare. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kylen.

  2. Mixa ädelost och färskost i matberedare. Krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan. Bred ut smeten på kavringsbottnen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Ta ut och skär kakan i bitar, ca 3 x 3 cm. Garnera med valnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!