55555

Kavringscheesecake kan göras dagen före. Skär upp och garnera med valnötter vid servering.

För 8 personer:

Ingredienser

200 g kavring
75 g smör
125 g ädelost, t ex Saint Agur
200 g färskost, naturell
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
2 msk bladpersilja, strimlad

Garnering:

1 dl valnötter

15 minuter + 2 timmar i kyl

Kavringscheesecake – gör så här:

  1. Skär kavringen i bitar. Mixa den med smör i en matberedare. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kylen.
  2. Mixa ädelost och färskost i matberedare. Krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan. Bred ut smeten på kavringsbottnen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
  3. Ta ut och skär kakan i bitar, ca 3 x 3 cm. Garnera med valnötter.