44444

Läcker vegetarisk påskmat/julmat med kavringsbakade betor. Prova även att toppa med panko istället för kavring.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

600 g gulbetor
600 g rödbetor
100 g kavring
1 tsk salt
2 msk smör

Garnering:

50 g salladsblad, små

15 minuter + koktid + 20 minuter i ugn

 

Kavringsbakade betor – gör så här:

  1. Koka gulbetor och rödbetor i var sin kastrull med saltat vatten tills de är genommjuka. Skölj i kallt vatten och dra av skalet.
  2. Sätt ugnen på 200°. Mixa kavringen till små smulor i en matberedare.
  3. Skär betorna i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med salt och strö över kavringen. Hyvla över smöret med en osthyvel.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med små salladsblad vid servering.

Foto Helén Pe 4/18

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Vegetariskt