00000

Recept på kavring som går snabbt att baka. Ett bröd saftigt och gott bröd. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.

För 2 bröd:

Ingredienser

8 dl rågsikt, (440 g)
4 dl vetemjöl special, (240 g)
2,25 msk bikarbonat
1 tsk salt
6 dl filmjölk
4 dl sirap, mörk

10 minuter + 1 timme i ugn

Snabb kavring – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om till en jämn smet.
  2. Fördela smeten två smorda och mjölade formar, à 11/2 liter. Grädda bröden längst ner i ugnen ca 1 timme. Täck limporna med bakplåtspapper de sista 10–15 min, så att de inte blir för brända. Låt bröden svalna i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
  3. Limporna går utmärk att frysa, hela eller skivade. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur 2-3 dagar.

Recept Saga Aneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Matbröd