00000

Kaviarmatjes är snabb att göra. Den blir bara godare om den får vila ca 1 dygn i kylen.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

2 burkar matjessillfiléer, (à 200 g)

Sås:

1 knippa gräslök, (ca 20 g)
1 knippa dill, (ca 20 g)
0,5 gul lök, liten
0,5 crème fraiche
0,5 majonnäs
2 msk smörgåskaviar
1 krm vitpeppar, nymald

10 minuter  

Kaviarmatjes – gör så här:

  1. Hacka gräslök och dill. Skala och finhacka löken. Blanda crème fraiche, majonnäs och kaviar. Tillsätt örter och lök. Krydda med peppar.
  2. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Vänd ner sillen i såsen.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Midsommar, Påsk, Sill