Kaviarfisk med lök och dill

00000

Recept på kaviarfisk med lök och dill. Torsken går bra att ersätta med annan vit fisk, som kolja eller sej.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé
1 gul lök
0,5 msk smör
1 kruka dill
2,5 dl mellangrädde
1 dl kaviar
1 msk majsstärkelse Maizena
800 g potatis
200 g sockerbönor
salt, nymald svartpeppar

15 minuter + 15 minuter i ugn

Kaviarfisk med lök och dill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör tills den mjuknat. Lägg löken i en ugnssäker form. Lägg på fisken och krydda den med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Hacka dillen. Vispa grädden fluffig. Blanda i kaviar, dill, majsstärkelse och 1 krm peppar. Bred grädden över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress.
  5. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Servera fisken med potatis och sockerbönor.