Kaviarfisk med lök och dill

Recept på kaviarfisk med lök och dill. Torsken går bra att ersätta med annan vit fisk, som kolja eller sej.
Recept på kaviarfisk med lök och dill.
Recept på kaviarfisk med lök och dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 gul lök
  • 0,5 msk smör
  • 1 kruka dill
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl kaviar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 800 g potatis
  • 200 g sockerbönor
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör tills den mjuknat. Lägg löken i en ugnssäker form. Lägg på fisken och krydda den med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Hacka dillen. Vispa grädden fluffig. Blanda i kaviar, dill, majsstärkelse och 1 krm peppar. Bred grädden över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress.

  5. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Servera fisken med potatis och sockerbönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!