1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smöret mjukt och vispa det sedan med socker och vanilj i 5 min. Tillsätt äggvitan i två omgångar och vispa 2 min mellan varje gång. När vitan blandats i kan det se ut som om degen skurit sig, men det gör inget. Fortsätt lugnt att blanda i mjölet och grädden.
3. Spritsa katt-tungorna tunt, ca 8 cm långa och 1 cm breda, på plåtar med bakplåtspapper, Tänk på att de flyter ut. Strö på lite mandelspån. Grädda 7–8 min mitt i ugnen.
Katt-tungor med mandel
20 min + 7 min i ugn
För 1 sats
Ingredienser
50 g | smör, rumsvarmt |
0,5 dl | strösocker |
1 tsk | vaniljsocker |
1 | äggvita |
1 dl | vetemjöl |
3 msk | vispgrädde |
0,5 dl | mandelspån |