40 minuter
Fisk- och skaldjursgryta – gör så här:
- Aioli: Lägg äggulan i en skål. Skala och pressa i vitlöken, tillsätt senapen. Vispa i oljan lite i taget till tjock konsistens. Vispa i citronsaften och salta. Kärna ur och finhacka chilin, rör ner den i aiolin.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka tomaterna.
- Fräs lök och vitlök i 1 msk olja ca 3 min i en stekpanna. Tillsätt sherryn och låt koka in. Tillsätt tomater, lagerblad, paprikapulver, saffran och socker. Låt fräsa ca 5 min. Rör då och då.
- Tillsätt vin, vatten och fond. Låt sjuda ca 5 min.
- Skär fisken i ca 5 cm stora bitar. Vänd fisk och räkor i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Krydda med salt och peppar.
- Bryn fisk och skaldjur hastigt runt om i 2 msk olja i het stekpanna. Lägg dem i tomatskyn och sjud 3–5 min. Repa och finhacka persiljan och strö över.
- Servera grytan med aioli och bröd.