40 minuter + 30 minuter för degen att vila + 20 minuter i ugn
Kalasgoda katalaner – gör så här:
- Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägget. Blanda i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen, 3–4 mm tunn, på en mjölad arbetsbänk. Skär ut ovala bitar som är något större än en mazarinform.
Klä insidan av mazarinformar i metall med degen. Skär av kanterna jämnt. Ställ mazarinformarna på en plåt. - Fyllning: Riv mandelmassan grovt och blanda den med smör, socker och ägg.
- Lägg en klick hallonsylt i varje form. Fyll upp formarna till ca 3/4 med mandelmassefyllningen. Grädda formarna mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på ett galler.
- Glasyr: Rör ihop hallonsylt och florsocker till en bredbar glasyr. Bred ut den över kakorna och låt glasyren stelna.