00000

Välj en kasslerbit utan insprängt fett. Skär bort eventuell fettkant. Trä upp kasslerskivorna på spett, då blir det som en liten skål där man kan lägga i salsan.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kassler

Ananassalsa

175 g krossad ananas
0,75 tsk röd spansk peppar, finhackad
1,5 tsk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
1 salladslök, finstrimlad

Servera med

400 g potatismos utan smör
100 g haricots verts

Kasslerspett med varm ananassalsa

1. Skär kasslern i tunna skivor ca 3 mm tjocka.
2. Häll ananaskrosset med spad, spansk peppar, vinäger och strösockret i en kastrull. Låt det sjuda 5 min. Tillsätt salladslöken efter halva tiden.
3. Stek kasslerskivorna utan fett i en grillpanna. Trä upp dem på grillspett. Vik skivan lite och trä igenom ett grillspett. Lägg en sked varm ananassalsa i skålen som bildas.
4. Servera med potatismos och haricots verts.