Kasslerspett med varm ananassalsa

00000

Välj en kasslerbit utan insprängt fett. Skär bort eventuell fettkant. Trä upp kasslerskivorna på spett, då blir det som en liten skål där man kan lägga i salsan.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kassler

Ananassalsa

175 g krossad ananas
0,75 tsk röd spansk peppar, finhackad
1,5 tsk vitvinsvinäger
2 tsk strösocker
1 salladslök, finstrimlad

Servera med

400 g potatismos utan smör
100 g haricots verts

Kasslerspett med varm ananassalsa

1. Skär kasslern i tunna skivor ca 3 mm tjocka.
2. Häll ananaskrosset med spad, spansk peppar, vinäger och strösockret i en kastrull. Låt det sjuda 5 min. Tillsätt salladslöken efter halva tiden.
3. Stek kasslerskivorna utan fett i en grillpanna. Trä upp dem på grillspett. Vik skivan lite och trä igenom ett grillspett. Lägg en sked varm ananassalsa i skålen som bildas.
4. Servera med potatismos och haricots verts.