00000

Den här rätten går bra att förbereda. Fyll paprikorna enligt receptet, men strö inte på osten. Förvara dem i kylen. Strö över osten och gratinera dem när de ska serveras.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 paprikor, i olika färger

Fyllning:

300 g kassler, i strimlor
150 g svamp, färsk, i bitar
1 gul lök, hackad
2 msk smör
1 vitlök, 2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
2 krm peppar, nymald
1 msk oregano, hackad
3 msk tomatpuré
1 dl vatten

Gratinering:

2 dl ost, riven

Tillbehör:

, jasminris, sweet chilisås, några stekta, hela svampar

1. Sätt ugnen på 200°. Dela paprikorna, ta bort kärnhuset. Ställ dem på ett ugnssäkert fat. Sätt i mitten av ugnen 10 min.
2. Bryn under tiden kassler, svamp och lök i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök. Tillsätt salt, peppar, oregano, tomatpuré och vatten. Låt kassler och grönsaksröran sjuda några minuter.
3. Sätt ugnen på 275°. Fyll paprikorna med kasslerröran och strö över osten. Gratinera 8–10 min i övre delen av ugnen.
4. Servera paprikorna med jasminris, sweet chilisås och lite stekt svamp. Garnera med färsk oregano.