Kassler med indisk blomkålssallad

Här får blomkålen en lite annorlunda smak än vad vi är vana vid. Rätten blir nästan ännu godare om den får stå och dra lite och passar därför bra att spara.

1. Bryt blomkålshuvudet i små buketter. Ansa löken och skär den i skivor, spara lite av det gröna till garnering. Förväll blomkål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Spola hastigt av med kallt vatten så att kokningen avstannar och låt rinna av.
2. Koka upp 1/2 dl vatten och häll det heta vattnet på curryn. Låt stå ca 5 min. Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar. Vänd i blomkål, lök och russin. Hacka koriandern och blanda ner den i salladen.
3. Värm naanbröden enligt anvisning på förpackningen. Skär kasslern i tunna skivor. Servera kasslern med blomkålssallad, överströdd med den sparade löken, och naanbröd.

Ca 420 kcal per portion
10 g fett 36 g protein
43 g kolhydrater

Recept från