Kassler med currysås

Denna rätt med kassler och fruktig currysås får en exotisk prägel när kokos och russin strös över.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kassler - i 12 skivor

Currysås

  • 1 lök - gul
  • 1 äpple
  • 0,5 banan
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • grönsallad
  • ris
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 msk olja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och dela bananen i bitar. Fräs allt i olja med curry i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och låt sjuda upp. Mixa såsen slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt.

  2. Rosta kokosflingorna tills de får lite färg i en torr het stekpanna. Fräs russinen i lite olja.

  3. Stek kasslern utan något fett tills den fått lite färg.

  4. Servera kasslern med ris, currysås och sallad. Strö över kokosflingor och russin vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!