1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka löken. Finhacka persiljan. Lägg kasslerskivorna i en ugnssäker form och strö på peppar.
2. Skiva champinjonerna. Stek champinjoner, lök och persilja (spara lite till garnering) i smör i stekpannan 3-5 min. Strö på salt. Lägg svampblandningen på kasslern.
3. Häll vinäger och vatten i formen. Skär kryss i tomaterna och lägg dem bredvid kasslern.
4. Sätt in formen mitt i ugnen och stek ca 15 min. Strö resten av persiljan över köttet. Servera med kokt potatis och rucolasallad.
Kassler med champinjoner
För 4 person(er)
Ingredienser
8 | kassler, skivor |
0,25 | gul lök |
1 | persilja, kruka |
1 krm | svartpeppar, nymalen |
150 g | champinioner |
1 msk | smör |
0,5 tsk | salt |
1,5 tsk | vitvinsvinäger |
1,5 dl | vatten |
4 | tomat |
TILLBEHÖR
4 | potatis, kokt |
1 pkt | rucolasallad |