Kassler i kål- och äppelwok - en wok i lite mer svensk tappning

Kål, äpple och kassler blir en fin smakkombination i denna snabblagade rätt.
Allt om Mat
Kassler med kål- och äppelwok - en rätt du sent ska glömma
Kassler med kål- och äppelwok - en rätt du sent ska glömma Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 vitkål - eller spetskål (ca 800 g) färsk
  • 2 äpplen
  • 500 g kassler
  • 1 msk rapsolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk äppeljuice - konc
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk bladpersilja - hackad

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Ta bort ev vissna blad från kålen och skär den i bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

  2. Skär kasslern i skivor. Bryn dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Ta upp dem på en tallrik.

  3. Fräs kålen i 2 msk olja i stekpannan ca 10 min. Blanda i äppelklyftorna och fräs 3-5 min. Salta och peppra.

  4. Ringla över äppeljuice och grädde. Lägg på kasslern och låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja och servera med bröd. Ca 530 kcal per portion 20 g fett 34 g protein 49 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!