33333

Karré med rödbetssallad lagas rationellt. Bryn först karréskivorna och låt dem sedan koka färdigt i den goda gräddsåsen. Senap i sås och sallad ger extra smak.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor fläskkarré
1 förpackning rödbetor, kokta (500 g)
1,5 gul lök
2 tsk dijonsenap
1 förpackning linser, kokta (285 g)
80 g babyspenat
100 g bröd

Sås:

0,5 gul lök
1 dl lätt crème fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk dijonsenap
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Karré med rödbetssallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skär  löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och senap. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Strö avrunna linser över rödbetorna och tillaga ytterligare 5 min. Blanda ner spenaten strax före servering.
  3. Skär brödet i tärningar. Stek det i 1/2 msk olja i en stekpanna.  Ta upp på ett fat.
  4. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på karréskivorna. Bryn karrén på hög värme ca 1 minut på varje sida. Ta upp  och lägg köttet och skyn som ­bildats på ett fat.
  5. Sås: Skala och hacka löken. Lägg löken i stekpannan och fräs ca 1 minut. Häll på 1 dl vatten och crème fraiche. Blanda i buljongtärning och senap. Lägg tillbaka karréskivorna i såsen. Låt sjuda 8–10 min.
  6. Servera karrén med den krämiga senapssåsen och varm rödbets-och linssallad med stekta brödkrutonger.

Recept av Charlotte Jenkinson