Karré med rödbetssallad

Karré med rödbetssallad lagas rationellt. Bryn först karréskivorna och låt dem sedan koka färdigt i den goda gräddsåsen. Senap i sås och sallad ger extra smak.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 förp rödbetor - kokta (500 g)
  • 1,5 gul lök
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 förp linser - kokta (285 g)
  • 80 g babyspenat
  • 100 g bröd

Sås

  • 0,5 gul lök
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skär  löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och senap. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Strö avrunna linser över rödbetorna och tillaga ytterligare 5 min. Blanda ner spenaten strax före servering.

  3. Skär brödet i tärningar. Stek det i 1/2 msk olja i en stekpanna.  Ta upp på ett fat.

  4. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på karréskivorna. Bryn karrén på hög värme ca 1 minut på varje sida. Ta upp  och lägg köttet och skyn som ­bildats på ett fat.

  5. Sås: Skala och hacka löken. Lägg löken i stekpannan och fräs ca 1 minut. Häll på 1 dl vatten och crème fraiche. Blanda i buljongtärning och senap. Lägg tillbaka karréskivorna i såsen. Låt sjuda 8–10 min.

  6. Servera karrén med den krämiga senapssåsen och varm rödbets-och linssallad med stekta brödkrutonger.

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!