00000

Karré med nudlar i het buljong är en supersmart rätt att ha som matlåda. Grönsaker, nudlar och kött i en låda och buljongen i en egen burk. Buljongen kokas upp och hälls rykande varm över rätten.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g fläskkarré, stekt
1 paprika, röd, liten
4 minimajskolvar
2 salladslökar
100 g äggnudlar

Buljong:

6 dl vatten
0,5 dl soja, japansk
1 köttbuljongtärning
1 msk sambal badjak
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk rårörsocker
1 tsk sesamolja

Topping:

0,5 dl jordnötter, salta
koriander

15 minuter

Karré med nudlar i het buljong – gör så här:

  1. Skär köttet i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skär minimajsen i fyra strimlor vardera.Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt grönsakerna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Spola av nudlar och grönsaker med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Buljong: Koka upp alla ingredienser och låt koka ca 5 min. Låt buljongen kallna.
  4. Lägg nudlar och grönsaker i matlådor. Toppa med köttet. Häll buljongen i separata burkar.
  5. Vid servering: Värm kött, nudlar och grönsaker ca 1 minut i mikro. Koka upp buljongen. Häll buljongen över kött och nudlar. Toppa med jordnötter och koriander.
Fler recept med: Asiatiskt, Fläskkött, Kök, Kött, Soppa