Karré med nudlar i het buljong

Karré med nudlar i het buljong är en supersmart rätt att ha som matlåda. Grönsaker, nudlar och kött i en låda och buljongen i en egen burk. Buljongen kokas upp och hälls rykande varm över rätten.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g fläskkarré - stekt
  • 1 paprika - röd, liten
  • 4 minimajskolvar
  • 2 salladslökar
  • 100 g äggnudlar

Buljong

  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl soja - japansk
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk rårössocker
  • 1 tsk sesamolja

Topping

  • 0,5 dl jordnötter - salta
  • koriander

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skär minimajsen i fyra strimlor vardera.Ansa och skär salladslöken i ca 4 cm långa bitar.

  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt grönsakerna koka med när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Spola av nudlar och grönsaker med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Buljong: Koka upp alla ingredienser och låt koka ca 5 min. Låt buljongen kallna.

  4. Lägg nudlar och grönsaker i matlådor. Toppa med köttet. Häll buljongen i separata burkar.

  5. Vid servering: Värm kött, nudlar och grönsaker ca 1 minut i mikro. Koka upp buljongen. Häll buljongen över kött och nudlar. Toppa med jordnötter och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!