55555

Fläskköttet ska skivas så tunt som möjligt för att bli  krispigt och gott.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fläskkarré, från gårdagen
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

2 tomater
0,5 gurka
0,5 rödlök
1 kruka romansallad

Limeyoghurt:

2 dl turkisk youghurt
1 lime
1 msk honung
0,5 tsk salt

Tillbehör:

4 pitabröd

25 min

Karré i pitabröd med limeyoghurt – gör så här:

  1. Skiva köttet tunt och stek det på hög värme i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Sallad: Skiva tomat och gurka. Skala och skiva löken. Riv salladen i mindre bitar. Blanda salladen med tomat, gurka och lök.
  3. Limeyoghurt: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda yoghurten med limeskal och -saft och honung. Krydda med salt.
  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Servera dem med kött, sallad och limeyoghurt.