1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika. Bryn strimlorna i olja i en wokpanna.
2. Tillsätt kokosmjölk, fond, chilisås, lime, tamarindpasta, sambal oelek, currypasta, och soja. Låt grytan sjuda 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp grytan under omrörning.
3. Rosta kokosflingor och jordnötter i en stekpanna med släpplättbeläggning tills kokosen börjar få lite färg. Strö lite över grytan och servera resten i en skål bredvid.
4. Servera med nudlar och wokade grönsaker.
Karré green curry
Snabb, billig, lättlagad och supergod. Extra gott blir det med det rostade strösslet som strös över grytan. Tamarindpastan finns i vanliga livsmedelsbutiker, kolla den asiatiska hyllan. Pastan kan ersättas med rivet skal från 5 lime.
För 10 person(er)
Ingredienser
1,3 kilo | karré, benfri |
3 msk | kinesisk soja |
1 msk | currypasta, grön |
4 | vitlöksklyftor, hackade |
1 | thaibasilika, kruka hackad |
3 msk | olja |
2 burk | kokosmjölk, burkar á 400 ml |
2 msk | kalvfond, koncentrerad |
0,5 dl | chilisås, het av ketchuptyp |
1 | lime, rivet skal |
2 msk | tamarindpasta |
2 tsk | sambal oelek |
1 msk | currypasta, grön |
2 msk | kinesisk soja |
2 tsk | potatismjöl |
STRÖSSEL
2 dl | kokosflingor |
1 dl | jordnötter, grovt hackade salta |
TILLBEHÖR
äggnudlar, kokta, eller ris | |
grönsaker, wokade |