Karljohanssoppa med serranobruschetta

Hoppa över mixningen om du vill ha en mer rustik soppa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g karljohansvamp - färsk
  • 1 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk gräslök - finhackad

Serranobruschetta

  • 4 dinkelbröd - skivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g kronärtskockshjärtan - marinerade
  • 100 g serranoskinka - i tunna skivor
  • timjan - färsk

Gör så här

  1. Soppa: Tärna svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs gul lök, vitlök och svamp i hälften av olivoljan.

  2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka 15 min under lock. Tillsätt grädde, koka ytterligare 2 min utan lock.

  3. Serranobruschetta: Grilla brödskivorna i grillpanna. Skala och dela vitlöksklyftan och gnid in brödet med den.

  4. Dela kronärtskockorna och lägg dem tillsammans med serranoskinkan på det nygrillade brödet. Garnera med timjan.

  5. Mixa soppan slät och skummig med mixerstav. Smaka av med svartpeppar. Strö över gräslöken och droppa över resten av olivoljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!