00000

Recept på karljohanspytt med råstekt potatis och äggula. Äggulorna kan bytas ut mot ca 1 dl crème fraiche. Blanda den då med potatisen och svampen och låt allt bli genomvarmt.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g karljohanssvamp
8-10 potatisar, (ca 800 g)
1 msk olivolja, + 1 msk olivolja
1 lök, gul
1 msk smör
2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

4 äggulor
persilja, grovhackad

Karljohanspytt – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Stek potatisen i 1 msk olja tills den är knaprig och genommjuk, 15-20 min.
  2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek svampen i 1 msk olja ca 10 min.
  3. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna ca 5 min.
  4. Blanda potatis och svamp och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Toppa med den frästa löken och persilja. Servera med äggulor.