30 minuter
Karljohanpasta med lammfilé, friterad salvia och hasselnötter –gör så här:
- Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Stek svampen i 1 msk olja och 1 msk smör tills den är gyllenbrun och gärna lite knaprig. Lägg i vitlöksklyftorna mot slutet och sänk värmen så att vitlöken får ligga och puttra lite i smöret.
- Ta upp svampen och rengör eventuellt stekpannan. Häll i 1 msk olja och tillsätt 1 msk smör. Stek salviabladen frasiga. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
- Rosta hasselnötterna i torr, het stekpanna tills skalet börjar spricka och nötterna svartna. Gnugga bort skalet i en kökshandduk. Grovhacka nötterna.
- Putsa eventuellt lammfiléerna. Stek dem i 1 msk olja och 1 msk smör runt om ca 5 min till fin gyllenbrun färg. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt köttet vila ca 5 min.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över tryffeloljan. Blanda om.
- Lägg upp pastan på ett serveringsfat eller på tallrikar. Lägg på svampen. Strö över ost och hasselnötter. Skär köttet i skivor och lägg det på pastan. Garnera med stekta salviablad och flingsalt.