Kärleksmumssnittar

Goda snittar till ett glas iskall mjölk eller till eftermiddagskaffet.
Elisabeth Johansson
Foto: Susanna Blåvarg

Ingredienser

  • 225 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk sirap - ljus
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Glasyr

  • 125 g smör
  • 0,5 dl kaffe
  • 0,75 dl kakao
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Topping

  • 1 dl kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sirapen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Blanda till en jämn deg.

  2. Dela degen i tre bitar. Rulla degbitarna till bollar och rulla sedan ut dem till tre längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Grädda längderna mitt i ugnen 10–12 min.

  3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kaffet och sikta ner florsocker, kakao och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att det blir en jämn glasyr.

  4. Ta ut plåten och platta genast till längderna i mitten så att det blir en bred skåra.

  5. Häll glasyren i mitten av längderna och strö över kokos. Skär dem på snedden i 2 ½ cm breda snittar när de svalnat lite. Låt kakorna kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!