Kärleksmums

Kärleksmums kallas också mockarutor eller chokladrutor. Baka kärleksmums i långpanna och det räcker till många. Det här är en uppdaterad version med extra mycket chokladsmak!
Allt om Mat
Kärleksmums med extra mycket chokladsmak!
Kärleksmums med extra mycket chokladsmak! Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)

Glasyr

  • 50 g smör
  • 3 msk kaffe - starkt
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Garnering

  • 1,5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt kakao och vaniljsocker.

  3. Tillsätt mjölk, smör och mjölet blandat med bakpulver. Vispa ihop till en jämn smet. Häll och bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt florsocker, kaffe, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

  6. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

  7. Skär kärleksmums i fyrkantiga bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!