Karins kräftströmming på aubergine

Den godaste kräftströmming man kan tänka sig görs på aubergine och dillfrödoftande tomatsås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 700 g auberginer - små

Lag

  • 3 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk sillkryddor
  • 0,5 gul lök - skivad
  • 0,5 msk salt - + 1/2 msk strösocker

Fyllning

  • 1 purjolök - tunnskivad
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 tsk dillfrön - stötta
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Tomatsås

  • 1 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 ättiksprit
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk dillfrö - (lätt stötta)
  • 0,5 gul lök - (hackad)
  • 0,5 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 krm svartpeppar - nymalen
  • 1 lagerblad - finkrossat
  • 3 msk matolja
  • 1 dl dill - hackad

Gör så här

  1. Skala auberginen, skär den i 1/2 cm skivor på längden. Koka upp lagen och koka skivorna i den 2 minuter, tryck ner dem under kokningen eller vänd så att alla blir kokta. Ta upp och låt dem kallna och rinna av på en uppochnervänd tallrik.

  2. Smörfräs purjolök, dill och dillfrö lite lätt. Salta och låt kallna.

  3. Smörj en ugnssäker form. Lägg lite fyllning på varje aubergineskiva, rulla ihop och lägg rullarna tätt i formen.

  4. Rör ihop och smaka av tomatsåsen, som ska ha bra sälta, sötma och syra.

  5. Bred såsen över rullarna och grädda i 225° varm ugn ca 15 minuter. Sätt gärna på grillen mot slutet så att du får en fin yta. Låt sedan ”kräftströmmingen” kallna helt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!