00000

Cannelloni är pastarullar som kan fyllas med vad som önskas, i detta recept bland annat salami och mozzarella. Perfekt bjudmat som kan förberedas i god tid!

För 4 person(er)

Ingredienser

24 cannellonirullar
2 mozzarellaostar (à 125 g)
1 burk ricottaost (250 g)
0,5 kruka basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Sås:

1 lök gul
75 g salami
1 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 msk honung flytande
2 krm cayennepeppar
400 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 burk tomater krossade (400 g)
1 msk balsamvinäger
1 krm svartpeppar nymald
2 dl parmesanost riven

Cannelloni med köttfärs – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa 1 1/2 mozzarella med en gaffel och blanda med ricotta. Hacka basilikan och blanda ner i oströran tillsammans med salt och peppar.
  2. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
  3. Sås: Skala och finhacka löken.  Skär salamin i små tärningar. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, honung och cayennepeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt färsen. Skala och pressa över vitlöken.
  4. Tillsätt salami och buljongtärning. Häll över krossade tomater och vinäger. Låt puttra under lock 10-15 min.
  5. Häll såsen över cannellonirullarna. Peppra och strö över parmesan. Skär resten av mozzarella i skivor och lägg överst i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  6. Servera med romansallad och rädisor och gärna ett glas italienskt rödvin.

Tips! 

Vill man variera rätten finns gröna cannelloni som färgsatts med spenat och röda med tomatpuré. Det finns även fullkorns­cannelloni.