Cannelloni med köttfärs - Italienska pastarullar

Cannelloni är pastarullar som kan fyllas med vad som önskas, i detta recept bland annat köttfärs, salami och mozzarella. Perfekt bjudmat som kan förberedas i god tid!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 24 cannellonirullar
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 1 burk ricottaost - (250 g)
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Sås

  • 1 lök - gul
  • 75 g salami
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung - flytande
  • 2 krm cayennepeppar
  • 400 g blandfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa 1 1/2 mozzarella med en gaffel och blanda med ricotta. Hacka basilikan och blanda ner i oströran tillsammans med salt och peppar.

  2. Fyll cannellonirullarna med oströran, enklast gör man det genom att spritsa i röran med spritspåse. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

  3. Sås: Skala och finhacka löken.  Skär salamin i små tärningar. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, honung och cayennepeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt färsen. Skala och pressa över vitlöken.

  4. Tillsätt salami och buljongtärning. Häll över krossade tomater och vinäger. Låt puttra under lock 10-15 min.

  5. Häll såsen över cannellonirullarna. Peppra och strö över parmesan. Skär resten av mozzarella i skivor och lägg överst i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  6. Servera med romansallad och rädisor och gärna ett glas italienskt rödvin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!