Karibisk grönkålssoppa

Karibisk grönkålssoppa är en nyttig och kryddig soppa av grönkål, kryddpeppar och kokosmjölk. I Karibien lagas en liknande soppa med växten callalou som tillhör amarantsläktet.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 1 zucchini - (ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk kryddpeppar - hel, + 1 krm
  • 1 tsk timjan
  • 1 grönsaksbuljongstärning - eller hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • olivolja
  • salt

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skölj och repa grönkålen. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär morot och lök i mindre bitar. Kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva vitlöken. Stöt 1 tsk kryddpeppar i mortel.

  2. Fräs grönsakerna i 2 msk olja med kryddpeppar och timjan ca 5 min. Lägg ner kålen. Häll på 5 dl vatten. Koka soppan under lock  5–10 min.

  3. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka upp och mixa soppan i två omgångar i mixer eller med mixerstav direkt i kastrullen. Späd med vatten om den verkar tjock. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm stött kryddpeppar. Servera soppan med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!