4.74.74.74.74.7

Karibisk grönkålssoppa är en nyttig och kryddig soppa av grönkål, kryddpeppar och kokosmjölk. I Karibien lagas en liknande soppa med växten callalou som tillhör amarantsläktet.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g grönkål
1 zucchini, (ca 300 g)
1 gul lök
1 morot
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk kryddpeppar, hel, + 1 krm
1 tsk timjan
1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
olivolja, salt

Tillbehör:

50 g bröd, per person

20 minuter

Karibisk grönkålssoppa – gör så här:

  1. Skölj och repa grönkålen. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala och skär morot och lök i mindre bitar. Kärna ur och skiva chilin. Skala och skiva vitlöken. Stöt 1 tsk kryddpeppar i mortel.
  2. Fräs grönsakerna i 2 msk olja med kryddpeppar och timjan ca 5 min. Lägg ner kålen. Häll på 5 dl vatten. Koka soppan under lock  5–10 min.
  3. Tillsätt buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka upp och mixa soppan i två omgångar i mixer eller med mixerstav direkt i kastrullen. Späd med vatten om den verkar tjock. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm stött kryddpeppar. Servera soppan med bröd.