Karibisk ananasdessert med kokos

Ananas och kokos är en smakmässig fullträff. Servera med glass eller vaniljkesella.
Allt om Mat
Karibisk ananasdessert med kokos
Karibisk ananasdessert med kokos Foto: Stewen Quigley

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 dl kokosflingor
  • 0,5 dl sirap - ljus

Tillbehör

  • vaniljglass - eller vaniljkesella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten och gröp ut köttet. Skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Lägg ananasen i en ugnssäker form.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet.

  3. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!