3.93.93.93.93.9

Ananas och kokos är en smakmässig fullträff. Servera med glass eller vaniljkesella.

För 6 personer:

Ingredienser

1 ananas
50 g smör
2 ägg
0,5 dl strösocker
4 dl kokosflingor
0,5 dl sirap, ljus

Tillbehör:

vaniljglass, eller vaniljkesella

20 minuter + 20 minuter i ugn

Karibisk ananasdessert med kokos – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten och gröp ut köttet. Skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Lägg ananasen i en ugnssäker form.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet.
  3. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.
Fler recept med: Grilla