Karibisk ananas med rom och kokos

Glassen blir hård, så temperera den ca 2 timmar i kylen före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • 100 g färskost - naturell

Ananas

  • 1 ananas
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl rom - mörk

Garnering

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 granatäpple

Hemmagjord glass

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda äggulor, mjölk, grädde, socker och kokos i en kastrull. Sjud under vispning till krämig konsistens. Ta kastrullen åt sidan.

  2. Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem och låt smälta i glassmeten. Rör ner osten. Kyl smeten. Frys i glassmaskin eller minst 4 timmar i frysen.

Karamelliserad ananas

  1. Skala ananasen och skär i fjärdedelar. Skär bort stocken i mitten och skär i stora bitar.

  2. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Tillsätt smör, ananas och rom. Låt koka ihop till simmig konsistens på hög värme ca 5 min.

  3. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna. Skär granatäpplet i halvor och peta ut kärnorna.

  4. Servera ananasen varm med glassen. Garnera med rostad kokos och granatäppelkärnor.

Karibisk ananas med rom och kokos

Gör så här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!