Karelska piroger

Recept på karelska piroger. Karelska piroger går utmärkt att frysa för att sedan värma i ugn. Vattenbadet med smör gör de finska pirogerna ännu godare.

Karelska piroger

  1. Sätt ugnen på 275°. Vatten, salt och mjöl blandas och knådas till en smidig deg. Dela degen i 12 lika stora delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna ovala plattor ca 18 cm långa.
  2. Bred ut risgrynsgröt ca 2 cm in från kanterna. Vik upp degkanterna och nyp ihop dem runt om. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda dem i mitten av ugnen 10-15 min. Koka under tiden upp smör i vatten. Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet.
  4. Lägg dem att svalna på galler. Hacka äggen och blanda med smör.
    Servera pirogerna ljumma med äggsmöret.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till ditt bak: Funktionell kavel hittar du här!

Recept från