00000

Många köper våffelmix. Trots att smeten är så plätt-lätt att röra ihop! Våra våfflor doftar kardemumma och smakar fint till både mellis och förrätt. Eller som sötnosig dessert med grädde och bär.

För 1 10 våfflor

Ingredienser

100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk grovt stötta kardemummakärnor
4 dl kall standard mjölk
3 msk smör till gräddning

Till servering

1 förp frysta hallon
2 dl vispgrädde

30 min

Kardemummavåfflor – gör så här:

  1. Ta fram och tina bären.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en skål.
  4. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i det avsvalnade smöret.
  5. Vispa grädden. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Servera genast med hallon och grädde.

Kökstipset! Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca 150°, om ni vill gaffla våfflorna samtidigt.

Fler recept med: Efterrätt och dessert