55555

Många köper våffelmix. Trots att smeten är så plätt-lätt att röra ihop! Våra våfflor doftar kardemumma och smakar fint till både mellis och förrätt. Eller som sötnosig dessert med grädde och bär.

För 10 våfflor:

Ingredienser

100 g smör
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemummakärnor, grovt stötta
4 dl mjölk, 3 %

Till gräddning:

3 msk smör

Tillbehör:

250 g hallon, frysta
2 dl vispgrädde
florsocker

30 minuter

Kardemummavåfflor – gör så här:

  1. Ta fram och tina bären.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kardemumma i en skål. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn. Servera genast med hallon och grädde och pudra över florsocker.

Kökstipset! Håll våfflorna frasiga på galler i ugn, ca 150°, om ni vill gaffla våfflorna samtidigt.

Fler recept med: Bakning