Våfflor med kardemumma, dulce de leche och karamelliserad banan

Recept på våfflor med underbar kolasås, karamelliserad banan och kardemumma!
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kardemummakärnor - stötta
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 bananer
  • 1 msk smör
  • 2 msk rårössocker - eller strösocker
  • 1 burk karamelliserad mjölk - (397 g)

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa i ägg och först hälften av mjölken och sedan resten. Vispa ner smöret i smeten. Låt vila 10–15 min.

  2. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.

  3. Vispa grädden lätt. Skala och skär bananerna i bitar. Stek bananerna i smör på båda sidor. Strö över sockret och låt det karamelliseras över bananerna.

  4. Servera våfflorna med dulce de leche, karamelliserade bananer och grädde.

  5. Kökstipset! Om du inte hittar färdigkaramelliserad mjölk kan du koka en oöppnad burk med söt kondenserad mjölk i en kastrull med vatten 3 ½ timme. Fyll på med vatten under tiden så att det inte kokar torrt.

    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

    Foto Wolfgang Kleinschmidt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!