Kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor

Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor. En söt dessert till allt det salta.
Liselotte Forslin
Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor.
Recept på kardemummakryddad kräm med sockrade lingon och pepparkakssmulor. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 200 g färskost - naturell
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk honung - flytande
  • 1 tsk kardemumma - stött, –2 tsk
  • 200 g lingon - frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 dl pepparkaka - mjuk, grovt smulad (ca 60 g)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost, yoghurt, honung och kardemumma och låt stå i kylen ca 1 timme före servering. Skeda upp i små glas.

  2. Rör hastigt ihop de frysta lingonen med sockret.

  3. Stek pepparkakssmulorna i smör tills de blir krispiga. Låt svalna.

  4. Lägg lingonen på krämen och toppa med pepparkakssmulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!