Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt

Kardemummakrabbelurer med hjortronsylt är pösiga och goda, nästan som pannkaka.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 tsk kardemumma
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 1 msk hampafrön

Tillbehör

  • 2 dl hjortronsylt

Gör så här

  1. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de övriga torra ingredienserna. Häll i mjölken i äggsmeten och vispa sist i de torra ingredienserna.

  2. Stek plättar av smeten i smör, på båda sidor tills de fått en fin ljus gyllenbrun färg, ca 4 min på varje sida.

  3. Servera med hjortronsylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!