3.93.93.93.93.9

Min mormor brukade ibland baka denna kaka och min mamma gör det också ibland när det snabbt behövs kaffebröd. Mamma berättade att en gång tog mormor fel kryddburk och hade en pepparblandning i kakan. Det blev häpna miner vid kaffebordet men inget fick förfaras så de fick äta kakan ändå.

För 10 bitar:

Ingredienser

6 dl vetemjöl, (360 g)
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 tsk kardemumma, stött
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 ägg
1,5 msk pärlsocker

Kardemummakaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Blanda ner smöret så att det blir finfördelat.
  2. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  3. Låt kakan svalna  innan den skärs i bitar.

pren