00000

Spröda havreflarn smaksatta med kardemumma serveras till desserten. De flarn som blir över går utmärkt att frysa.

För 16 flarn

Ingredienser

50 g smör
1,5 dl havregryn
1 litet ägg
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm mald kardemumma

Kardemummaflarn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ner havregrynen.
    Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det i smörblandningen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten med en matsked på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna svalna och ta loss dem med hjälp av en kniv.

Recept-tips: Havreflarn med choklad!

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar