Kardemummadoftande äppelte

Recept på kardemummadoftande äppelte. Kryddig äppelmust som värmer. För mer smak kan du låta kryddorna dra längre. Tänk på att framför allt ingefäran kan ge mycket smak och hetta om den står för länge.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 8 dl äppelmust
  • 1 bit ingefära - färsk (ca 35 g)
  • 2 kanelstänger
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran och lägg den i en kastrull. Häll på äppelmusten och lägg i kanelstänger, kardemummakärnor och pepparkorn.

  2. Sjud under lock ca 15 min. Stäng av värmen och låt stå under lock 15–20 min.

  3. Sila bort kryddorna från musten och värm upp. Serveras rykande het.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!