Kardemummadoftande äppelte

00000

Recept på kardemummadoftande äppelte. Kryddig äppelmust som värmer. För mer smak kan du låta kryddorna dra längre. Tänk på att framför allt ingefäran kan ge mycket smak och hetta om den står för länge.

För 4 personer:

Ingredienser

8 dl äppelmust
1 bit ingefära färsk (ca 35 g)
2 kanelstänger
0,5 tsk kardemummakärnor
10 svartpepparkorn

20 minuter + 20 minuter för drycken att dra

Kardemummadoftande äppelte – gör så här:

  1. Skala och skiva ingefäran och lägg den i en kastrull. Häll på äppelmusten och lägg i kanelstänger, kardemummakärnor och pepparkorn.
  2. Sjud under lock ca 15 min. Stäng av värmen och låt stå under lock 15–20 min.
  3. Sila bort kryddorna från musten och värm upp. Serveras rykande het.
Fler recept med: Övrigt, Varma drycker