Banankaka med kardemumma

Banankaka med kardemumma och bär. Formen bröas med pärlsocker vilket ger kakan en mumsig kolaton. Lingonen kan bytas ut mot hallon. Mjuk vaniljglass är gott till!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk kardemumma - hel
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 banan
  • 1 dl lingon - (eller hallon)

Till form och garnering

  • smör
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Stöt kardemumman fint i mortel. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.

  3. Rör i mjölk och gräddfil.

  4. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ner i smeten.

  5. Häll hälften av smeten i en smord form beströdd med pärlsocker. Skala och skiva över bananen. Strö över lingonen(hallonen) och häll på resten av smeten. Strö över rikligt med pärlsocker.

  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min tills kakan fått fin färg och släpper kanterna.

  7. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas från formen och får kallna på galler.

  8. Här hittar du fler varianter på banankaka – så som med chokladtopping!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!