Karamellstekta päron med lingon och sirap

Karamellstekta päron med lingon och sirap är en snabblagad dessert. Den karamelliga och söta smaken bryter fint mot den lite syrliga sträva smaken på lingon.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 päron
  • 25 g smör
  • 3 msk rårössocker

Tillbehör

  • 1 dl lingon
  • sirap - ljus
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli brynt. Tillsätt sockret och låt smälta.

  2. Blanda försiktigt ner päronklyftorna. Låt steka ca 3 min. Servera med lingon, sirap och vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!