Karamellparfait

Till den kolasmakande parfaiten har vi gjort ett lika enkelt som gott recept.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1,5 dl brun farin
  • 0,5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Smält smör och farinsocker i en kastrull och koka i 1 min.

  2. Tillsätt vattnet och koka 5 min under omrörning.

  3. Dra kastrullen av värmen, låt massan svalna till rumstemperatur, vispa ner äggulorna.

  4. Vispa grädden och blanda ner den. Häll smeten i skål eller portionsformar och frys 3–4 timmar.

  5. Rosta sesamfröna i torr panna.

  6. Ta ut och temperera parfaiten 20 min. Servera den med rostade sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!